yukarı
Öneri, Şikayet, Soru ve Teşekkür

Öneri, Şikayet, Soru ve Teşekkür Formu

KAPAT ×

Şirketimiz hakkında ne düşündüğünüzü aşağıdaki form ile gönderiniz... Her türlü görüşe açığız...

Gönder

Ekrem Turizm İkram Turizm Kültür Turları
bulut
bulut

Umre ziyaretleri 7 ay sonra yeniden başladı

Umre ziyaretleri 7 ay sonra yeniden başladı,

Suudi Arabistan, korona virüs önlemleri kapsamında yaklaşık 7 aydır durdurduğu umre ziyaretlerine kademeli olarak yeniden başladı.

Birinci aşama; 4 Ekim 2020'den itibaren, Suudi Arabistan'da yaşayan vatandaşlardan günlük 6.000 Umreciye izin verilecek.

İkinci aşama; 18 Ekim 2020'den itibaren, Suudi Arabistan'da yaşayan vatandaşlardan günlük 15.000 (Aynı anda 40.000 kişi namaz kılacak şekilde ) Umreciye izin verilecek.

Üçüncü Aşama; 01 Kasım 2020'den itibaren, Suudi Arabistan'da yaşayan vatandaşların yanı sıra Suudi Arabistan dışından da olmak üzere günlük 20.000 (Aynı anda 60.000 kişi namaz kılacak şekilde ) Umreciye izin verilecektir. Umre yolcularının Suudi Arabistan'a girişleri aşamalı olarak, Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığının virüs tehlikesi olmadığını belirttiği ülkelerden yapabileceklerdir.

Dördüncü Aşama; Koronavirüs salgınının geçtiği ilgili kurumlarca açıklandığı takdirde, ihtiyat tedbirlerine uygun olarak Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'nin normal kapasiteleri kadar Umreci ve ziyaretçilere izin verilecektir.

Birinci ve ikinci aşamanın detaylarını şu şekilde verebiliriz;
Koronavirüs sonrası Umre ibadeti nasıl olacak;
Hac bakanlığı 27 Eylül 2020 tarihi itibari ile bir uygulama çıkarttı. Umre ibadetinin yapılması ve namaz takibi için öncelikle bu uygulama indirilecek.
Koronavirüs testi yaptırmış olacak ve sonucu negatif olması gerekir,
Hangi tarihte Umre yapacağını veya hangi namaza gideceğini sistem üzerinden girecek ve iznini alacak.
Hareme giriş ve çıkışlar belli noktalardan olacak, uygulamadan nerden giriş ve çıkış yapılacağı bildirilecek ve buna göre bir bileklik takılacak, kim nerden bildirdi ise oradan giriş çıkış yapacak.
Uygulamadan mutlaka girişler yapılmalı ve yetkililer sorduğunda da gösterilmelidir.
İbadetler sırasında mutlaka maske takılmalı
Umre ibadetini tamamladıktan sonra da hemen geri dönülecek.
Namaz kılmak isteyenler için de şuan sadece 1 gece otelde kalabilecekler daha fazla kalmaya müsaade edilmeyecek.

Not: ilk 2 aşama şuan bizi kapsamıyor, sadece bizler de uygulama nasıl olacak onu göreceğiz. Bizi asıl ilgilendiren kısım 3. Aşama kısmı, burada da iki konu devreye giriyor,

Birincisi; Suudi Arabistan ülkemizi Umre girişi için izin verilen ülkeler arasına koyacak mı? İkincisi ise izin verilen ülke olduktan sonra Türkiye buna nasıl bir tepki verecek, vatandaşlarımızın Umreye gitmesine izin veriyoruz mu diyecekler yoksa şuan için gerekli şartlar uygun görülmediği için biz şuan Umreye gitmiyoruz mu diyecek, bunu tabi ki zaman gösterecek.

Özellikle şunu belirtmek isteriz, Türkiye açısından şu an henüz açılmış bir Umre yok insanlar seyahat acentelerine kayıt falan olmasınlar, daha Umre başlamış falan değil. Diyanet işleri başkanlığı ve TÜRSAB bu konular hakkında resmi tarihleri vermeden pasaport işlemleri, kayıt para ödeme vs işlemleri yapmasınlar.
Ekrem Turizm
Ekrem Turizm
Ekrem Turizm
Ekrem Turizm
Ekrem Turizm
Ekrem Turizm
Ekrem Turizm
Umre, koronavirüs,
Eposta adresinizi kaydedip yenilik ve kampanyalardan haberdar olabilirsiniz.
Her hakkı saklıdır. İzinsiz içerik kullanılamaz.
© 2015 www.ekremturizm.com.tr
sosyal medyasosyal medyasosyal medyasosyal medyasosyal medya
0.067 sn.