yukarı
Öneri, Şikayet, Soru ve Teşekkür

Öneri, Şikayet, Soru ve Teşekkür Formu

KAPAT ×

Şirketimiz hakkında ne düşündüğünüzü aşağıdaki form ile gönderiniz... Her türlü görüşe açığız...

Gönder

Ekrem Turizm İkram Turizm Kültür Turları
bulut
bulut

Sıkça Sorulan Sorular

Umre Nedir?
Hac mevsimi dışında, Kabe’yi tavaf, Safa ile Merve arasında say etmekle yapılan ibadettir.
Umre için belirli bir zaman var mıdır?
Umre hac mevsimi hariç (Zil Hicce 9-10-11-12-13) yılın bütün vakitleri umre ibadeti yapılabilir.
Bireysel olarak umreye gidebilir miyim?
Vize işlemleri için Suudi Arabistan’da vize vermeye firma veya şahıslar anlaşılması gereklidir. Böyle bir bağlantı harici direk olarak konsolosluğa veya elçiliğe başvurmak sonuçsuz kalacaktır.
Kadınlar tek başına umreye gidebilir mi?
45 Yaş altında olan bayanlar için yanlarında mahrem denilen birinci derece akrabası olması gereklidir. Bu olmadan vize alınması mümkün değildir. 45 Yaş üstü bayanlar için böyle bir uygulamaya gerek yoktur.
Turizm firması hangi alanlarda yardımcı oluyor?
İkram ve Ekrem turizm sizlerin daha konforlu ve uygun bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştirmeniz için uçak bileti, otel, transfer ve gezilerinizi daha uygun fiyatlara tedarik edip sizlere sunmaktadır. Şahsen bu hizmetleri tek tek almaya çalışmanız sizleri hem maddi hemde fiziki olarak çok daha fazla yoracaktır.
Otelde kalmadan umre ziyareti yapabilir miyim?
Kaçak işçi veya umreci gibi durumlara önlem amaçlı Suudi Arabistan Krallığı vize alma aşamasında hangi otel rezervasyonlarını talep ettiği için otel olmadan umreci veya hacı vizesi alınamıyor
Konaklama yerim olmadan umre ziyareti yapabilir miyim?
Hayır
Kara yoluyla umre ziyareti yapabilir miyim?
Hayır, başta güvenlik olmak üzere birçok sebepten karayolu ile umre ve hac uzun zaman önce durdurulmuştur.
Umre vizesi nedir? Nasıl alınır?
Suudi Arabistan’da Mekke ve Medine şehirlerini ibadet amaçlı ziyaret etmek için alınan vizedir. Suudi Arabistan devleti tarafından yetkilendirilen Suudi Arabistan’da bulunan vize firmaları tarafından onay alınır, konsolosluklarca verilir.
Yeşil pasaportlarda vize almak zorunda mı?
Yeşil, gril veya siyah pasaportlara Suudi Arabistan Krallığı’nca herhangi bir ayrıcalık tanınmamıştır. Bütün pasaportlar, türüne bakılmaksızın vize almak durumundadır.
Suudi Arabistan’da güvenlik sorunu var mı ?
Dünyanın diğer ülkeleri gibi belli bir suç oranına sahip olsada Suudi Arabistan Krallığı, bayan ve bay umrecilerinin güvenliğini öncelik kılar. Geniş polis ve istihbarat ağı, şeriat mahkemelerinin ağır cezaları Suudi Arabistan’ı özellikle büyük suçlar açısından güvenli kılar.
Yanıma hangi türden ne kadar para almalıyım?
Suudi Arabistan’ın para birimi Riyal (SAR) olup dolara endeksli artış ve azalış gösterir. Suudi Arabistan pahalı olmayan bir ülke olup ve birçok ihtiyacınız seyahat acentaları tarafından giderileceğini düşünürsek, hediyelikler ve asgari olarak günlük harcamanız baz almanız gerekir.
Nasıl, nerelerde yemek yiyebilirim?
Suudi Arabistan otellerinde tam pansiyon sabah ve akşam yemeklerini kapsamaktadır. Öğlen yemekleriniz için merkez bölgesi dahil olmak üzere bir çok bölgede açılmış restoranlar, Türk-Dünya mutfaklarından seçmeler şeklinde hizmetinizdedir.
Umre için yanıma neler almalıyım?
Baylar için günlük kıyafetlerinin yanı sıra ihram denilen iki parça beyaz bez ve arkası açık terlik gereklidir. Bayanlar için tesettürlü bir kıyafet yeterli olacaktır. Özellikle ferace tarzı tek parça elbiseler çok işlevsel olacaktır. Seccade, güneş gözlüğü, Türkiye’den alınmış sizin okumanıza uygun bir Kuran ve kullandığınız ilaçlarınız öncelikle tavsiye edeceğimiz şeylerdir. Aynı zamanda Medine’nin kuru havası hassas kuru ciltler için yıpratıcı olabilir, nemlendirici krem ve benzeri şeylerin alınması faydalı olur. Bunlar harici tropikal bir iklime gidiyormuş gibi hazırlık yapabilirsiniz.
Oradan neler satın alabilirim?
Dünyanın ticaret merkezlerinden olan Suudi Arabistan’da birçok şeyi bulmanız mümkündür. Hurma ve çeşitli meyveler bölgede yerli olarak yetişmekte bunun harici ürünlerin çoğu ithal olarak gelmektedir. Fakat genede başta ilaçlarınız olmak üzere herşeyi birebir olarak değil de bazı ihtiyaçlarınızı muadilleri şeklinde bulmanız mümkün olacaktır.
Suudi Arabistan’da iklim nasıl?
Medine’de kuru bir hava hakimdir. Sabahları hissedilir şekilde serin olurken öğlenleri hava ısınır. Mekke’de ise nemli bir hava olup gün içinde sıcaklık farkı daha azdır Medine’ye kıyasla. Genel olarak Suudi Arabistan çöl iklimi ve yarı kurak bir iklim vardır. Genel olarak sıcak ve açık bir hava hakim olsada yıl içinde ani bastıran yağmur veya fırtınalar gözlenir.
Suudi Arabistan’dan ilaç alabilir miyim? SGK karnem geçerli olur mu?
Suudi Arabistan’da birçok ilacınızın aynısını bulmanız mümkündür. Fakat her marka olmayabilir. Bu yüzden muadili olan ilaçları almanız gerekebilir. Umre ve hac yolculuğunuzdan önce mutlaka hekiminize danışın ve seyahat boyunca gerekli olacak ilaç miktarını yanınıza alınız. Özellikle el çantalarınızda ilaçlarınızı taşıyınız ilaçlarınızı. SGK Türkiye’ye has bir kurum olup Suudi Arabistan’da bir geçerliliği yoktur. Oradaki sağlık hizmetleri Suudi Arabistan Krallığı tarafından umrecilere bedava olarak verilmektedir. Bunun haricinde Diyanet İşleri ve Türkiye Sağlık Bakanlığı hac ve yoğun mevsimlerde sağlık merkezlerinde asgari sağlık hizmetleri vermektedir.
Rutin tedaviler ve acil sağlık hizmetlerini nasıl tedarik ederim?
Suudi Arabistan’da tam teşekküllü hastaneler hacı ve umrecilere ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Bunun yanında diyaliz ve benzeri rutin tedaviler için kurulmuş sağlık merkezleri özel veya devlet olarak hizmet vermektedir. Bu ve benzeri ihtiyaçlarınızın karşılanması için seyahat acentanızdan kesin bilgi almadan ve hekimizin onayı olmadan umre ve hac ziyaretine başlamayınız
Mikat nedir? Harem nedir?
Mikat, umreye hareket etmek üzere ihrama girilen yerdir. Harem ise coğrafi olarak daha az yeri kaplayıp belli yasakların geçerli olduğu Mekke ve Medine sınırlarıdır.
Neden uçaklar Mekke’ye inmiyor?
Mekke’de başta coğrafi sebepler olmak üzere belli sebeplerle havalimanı inşa edilemiyor. Bu yüzden umrecileri taşıyan uçaklar Cidde Havalimanlarına iniyor.
Mekke-Cidde arası ne kadar?
Mekke ile Cidde arası takribi 120 km olup ortalama 2 saat kadar sürmektedir. Mekke Cidde arası mevcut tek ulaşım karayoludur.
Özürlüler nasıl umre yapar?
Özürlü olarak Mekke Harem sınırlarına giren bayanlar özürleri kalktığı vakit yakın mikatlardan ihrama girip borçlu oldukları umrelerini yapabilirler.
Umrede bay, bayanlar için ayrı yerler mi olur?
Baylar ve bayanlar tavafı ve sayı beraber yaparlar. Bunun haricinde tavaf namazları için Mescid-i Harem’in müsait yerlerinde beraber durabilirler.
Mekke, Mesicid-i Harem’de bay, bayanlar için farklı yerler mi var?
Mescid-i Harem’de baylar ve bayanlar genelde farklı yerlerde namaz kılsalar da, uygun yerlerde beraber namaz kılabilirler. Mescid-i Harem’de bayan ve erkek girişleri olağan üstü kalabalık olmadığı sürece aynı kapılardan girip çıkarlar
Özürlüler nasıl umre yapar?
Özürlü olarak Mekke Harem sınırlarına giren bayanlar özürleri kalktığı vakit yakın mikatlardan ihrama girip borçlu oldukları umrelerini yapabilirler.
Kaç tane umre yapabilirim?
Vacip olan Harem topraklarını ihramlı girerken yapılan umredir. Onun haricinde mikat sınırlarından niyetlendiğinizi sürece umre için bir sınır yoktur. Fakat Mekke’de bulunduğumuz sürece eftal olan bolca tavaf yapmaktır.
Hac haricinde hacı olunur mu?
Hac sadece yılda bir kere, Zilhicce ayında yapılır. Bunun haricinde diğer rükûlarını gerçekleştirmek kişiyi hacı yapmaz, hac farizasını kişinin üzerinden kaldırmaz.
Sevr, Nur dağlarına çıkmak sevap mıdır?
Mekke’de Mescid-i Harem, Medine’de Mescid-i Nebevi haricinde yapılan mescit veya mekan ziyaretleri (Hac ve umre rükünleri hariç) ibadet teşkil etmez. Seyahat acentalarının buraları yaptıkları ziyaretler daha çok kültürel amaçlı olup bilinç uyandırmak amacı güdülür.
Mekke, Medine arası ne kadar?
Mekke Medine arası takribi 450 km olup ortalama kara yolu ile 6 saat kadar sürmektedir. Medine-Cidde arası uçak seferleri olup alternatif ulaşım şekilleri üzerinde çalışılmaktadır.
Medine Mescid-i Nebevi’de bayan erkek ayrı mı namaz kılar?
Mescid-i Nebevi’de bayanların ve erkeklerin girişleri ayrı kapılardan sağlanmaktadır. Bayanların ve erkeklerin namaz ve ziyaret yerleri ayrıdır.
Ravzayı Mutahara (Peygamber efendimizin kabri)’ni nasıl ziyaret ederim?
Erkekler için 24 saat, bayanlar için 07:00-11,13:00-15:30 ve 21:00-24:00 saatleri arası yapılan ziyaretlerde, giriş ve çıkış kapıları ayrıdır. . Ravza-ı Mutahara Mescid-i Nebevi’nin güney (kıble) yönünde olup, diğer kapılardan girildikten sonra kıble yönüne doğru hareket edilir ziyaret için.
Medine’de “Burdan sonra safa durmayın işareti” ne anlama gelir?
Medine’de imamın mekânı Mescid-i Nebevi’nin güney bölümündedir. Daha güney kısmına hareket edilmesi imamın önüne geçmiş olunur ve Mecid-i Nebevi ’de cemaat olarak durulan namazlara uyulamaz. Fakat münferit olarak namaz kılınabilir.
Hurma pazarı nerededir?
Hurma pazarı orta çaplı bir çarşı olup Mescid-i Nebevi’nin güneyi, kıble yönündedir. Babus Selam (Selam Kapısı)’ndan çıktığınızda önünüzde kalır.
Hurmamı kargoyla gönderebilir miyim?
PTT ile anlaşmalı Diyanet Kargo yılın belli vakitleri hizmet vermektedir.
Yanıma ne kadar zem zem alabilirim?
Bir umrecinin yanına alabileceği zem zem miktarı Suudi Arabistan tarafından belirlenmektedir. Mevcut uygulama her umreci için 5 litredir. Zem zemler paketli ve ambajlı olarak bagaja verilmelidir.
Zem zem i kargoyla gönderebilir miyim?
Zem zemler kargo ile göndermek yasaktır. Bunu teklif eden kargo firmalarına itibar etmeyiniz.
umre, umre, mekke, medine, umre turları 2020, ekrem turizm, umre firması, umre şirketi, umre şirketleri kudüs üzerinden umre, 7 günlük umre, 10 günlük umre, 15 günlük umre, 20 günlük umre, umre turları, umre fiyatları, ekonomik umre, kaliteli hizmet, doğru adres, kutsal topraklara açılan pencereniz
Eposta adresinizi kaydedip yenilik ve kampanyalardan haberdar olabilirsiniz.
Her hakkı saklıdır. İzinsiz içerik kullanılamaz.
© 2015 www.ekremturizm.com.tr
sosyal medyasosyal medyasosyal medyasosyal medyasosyal medya
0.076 sn.